Nem kell mindig kaviár

Nem kell mindig kaviár

Egy doboz Itália - Solo mutti promodoro

2015. október 07. - George Herceg

Ha egy olasz háziasszonytól megkérdeznék mit vinne magával egy lakatlan szigetre szinte biztos, hogy a száraztésztán és az olívaolajon kívül szerepelne a listán a paradicsomkonzerv is. Most, hogy jönnek a téli hónapok és lassan eltűnnek a boltok polcairól a friss zöldségek, gyümölcsök ráfanyalodunk a konzerv megoldásokra. A mostani tesztünk főszereplője Pármából érkezett Mutti paradicsomkonzerv. 

polpa-4050-6156-600.jpg

Már a címkéjével is vásárlásra csábít. A dobozon a vörös és a halvány kék szín dominál. A design ezúttal teljes összhangban van a belbeccsel. A pattintós kinyitás után, amely megment minket az ujjakat szétvágó konzervnyitók használatától, szemünk elé tárul a paradicsomdarabkák élénkpiros kavalkádja. Meggyőződésem, hogy Garibaldi harcosai azért viseltek vörös inget, mert rendszeresen leették magukat a különböző rafinált paradicsomos szószokkal és mint tudjuk az olasz férfiak adnak a külső megjelenésre. Tehát ha már úgyis vörös pecsétes lett az ing, legyen teljesen az. Ha elterjedt volna akkor a konzervgyártás (a konzervdobozra szóló szabadalmat 1810-ben nyújtották be) , akkor Garibaldi katonái táskájukban paradicsomkonzervvel szálltak volna partra Marsalánál. Így viszont kénytelenek voltak a szicíliai parasztok veteményes kertjéből kiszolgálni magukat.

A paradicsomdarabok ideális méretűek, főzés hatására könnyen szószosodnak. Az ízükben remek egyensúlyt alkot az édes-savanyú harmónia. A termék ideális a különböző olasz tésztaételek és mártások elkészítésén túl a rafinált olasz hal és ráklevesek főzéséhez. Ahogyan a magyar konyha alapszínét a pirospaprika adja, az olaszét a paradicsom. Nem tudok semmi negatívumot mondani, ha csak azt nem, hogy kategóriájában nem a legolcsóbb termék. Amíg a CBA saját márkás konzervjét 200 és 300 forint közötti áron vehetjük meg, addig az első osztályú olasz termékért 500 és 600 forintot is elkérnek, de ne legyünk kicsinyesek, hiszen nemcsak a szállítást és a nyugati szintű designt, hanem a hazainál jóval több napsütéses órák számát is meg kell fizetnünk, ami a paradicsom ízét elsősorban meghatározza.

Érdemes ellátogatni a gyártó weboldalára, ahol sok mindent megtudhatunk a paradicsomról: www.mutti-parma.com

Értékelés:

csomagolás: 10/10

állag: 10/10

Íz: 10/10

Ár/érték arány: 10/8

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemkellmindigkaviar.blog.hu/api/trackback/id/tr927947674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása